SZOLNOK

2017.10.26. 16:22

Versből készítettek klipet a fiatalok a Megavers táborában

A Megavers 9. táborát idén nyáron Martfűn tartották, ahol egy filmet forgattak a részt vevő fiatalok az Arany János-emlékév kapcsán.

Híres költőnk Hídavatás című balladáját dolgozták fel versklipp formájában. Zámbori Soma szolnoki születésű színművész, a Megavers zsűritagja, a tábor vezetője egy tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: a film bemutatója október­ ­27-én, este hat órakor lesz a Tisza­ Moziban.

Hangsúlyozta, a „Hídavatás”-t a készítők „úttörő” filmnek szánják, egyfajta alternatív magyarórának, azt mutatva meg a diákoknak: egy verset így (is) közel lehet hozni a fiatalokhoz. A folytatásról már tárgyalnak a Magyar Televízióval.

A rövidfilm szereplői a Megavers döntősei, valamint az ugyancsak szolnoki gyökerekkel rendelkező ­Farkasházi István, Molnár Gyöngyi és Kovács Márton.

A rövidfilm a szolnoki önkormányzat 400 ezer forintos anyagi segítségével és a Szolnok Televízió­val együttműködve készült. Szalay Ferenc polgármester és Pogány Attila, a Szolnok Televízió vezérigazgatója hozzátette: jövőre folytatódik a Megavers­.

Joó Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!