ISKOLAFELÚJÍTÁS

2017.11.29. 15:30

Jövőre már jobb körülmények között tanulhatnak a diákok – megújul a fegyverneki suli

Az Orczy Anna Általános Iskola és Szakiskola Móra Ferenc Tagintézményének épületét a hetvenes években adták át, azóta sem végeztek rajta nagyobb felújítást.

Még mindig van olyan része, amelyet „felvonulási épületnek” neveznek. Annak idején ugyanis azért építették, hogy itt szállásolják el az iskolán dolgozó munkásokat – mesélte ottjártunkkor az intézmény vezetője, Hornyákné Szabó Bernadett.

A volt szállóból kialakított termekben még a mai napig is tanulnak a gyerekek, ilyen körülmények között azonban már nem sokáig, hiszen háromszázötvenmillió forintból hamarosan kívül-belül megújul az épület.

– A beruházás része a teljes energetikai felújítás, mely egyrészt teljes tetőfelújítást jelent, emellett a nyílászárók cseréjét, valamint a fűtés és a vizesblokkok felújítását is – sorolta a tervezett fejlesztéseket az igazgató, aki hozzátette, az iskola természettudományos tanteremmel, nyelvi laborral és könyvtárral bővül majd, emellett a szaktantermeket a mai kor vívmányainak megfelelő eszközökkel is ellátják majd.

– Nagyon fontos az is, hogy a teljes épületet akadálymentesítik, ugyanis kerekesszékes gyermek is tanul ebben a tagintézményben, és eddig az akadálymentesítés csak részben volt megoldott – tette hozzá Hornyákné Szabó Bernadett. A felújítási munkálatok előreláthatólag tavasszal kezdődnek.

M. R. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!