SZOLNOK

2017.11.06. 15:25

A lakossággal tárgyalták a holt-tiszai térség fejlesztéseit

A térségben nincsenek nagy gondok – ismerték el a helyiek is a péntek esti lakossági fórumon, ahol a hatos számú választókörzetben élők hallgathatták meg Rezák László képviselő és Szalay Ferenc polgármester az utóbbi két év fejlesztéseiről szóló beszámolóját.

A közösségi ház szépen megtelt érdeklődőkkel, ahol igazán súlyos panaszt nem hoztak fel, bár nyilván kérések felmerültek.

Rezák László a térségben tavaly és az idei évben végzett legfontosabb fejlesztéseket sorolta fel. Szólt az Alcsiszigeten és a Kertvárosban végzett útjavításokról, kátyúzásokról.

Az Alcsisziget utcában, a Labda utcában, a Vízpart körúton, a Ponty utcában, a Halsütő utcában, a Gagarin úton, a Keszeg úton is végeztek javításokat. Két üteme már elkészült a holtág melletti terület csatornázásának, a 3. és 4. ütem munkálatait is megkezdték.

Befejeződött a Holt-tiszai Vízisport Telep felújítása. Kerékpárút épült, játszóteret újítottak fel, több említésre méltó programot is szerveztek.

A további tervek között pedig szerepel a Napsugár úti közösségi ház felújítása is. Szalay Ferenc polgármester a kertvárosi óvoda várható felújításáról is szólt, és jelentős lépésként említette a Debreceni út felújítását, a kerékpárút kiépítését.

Hangsúlyozta, temérdek fejlesztés valósult meg az elmúlt években a városban, a 2007 elkészült integrált városfejlesztési stratégia mentén.

E fejlesztésekhez a saját költségvetésük mellett szükség van külső forrásokra is, főként a Területi operatív program és a Modern városok országos program biztosította forrásokra támaszkodnak, és elsősorban olyan fejlesztéseket akarnak támogatni, mely további forrásokat hoz.

Ilyen például az új ipari park. Beszélt a térséget érintő várható fejlesztésekről, a négyes autóút építéséről és annak hatásairól is.

A lakók többek között több helyen gyalogátkelőhely kijelölését kérték – bár van, ahol ez nem oldható meg –, felhajtók téli csúszásmentesítését, játszótérépítést, járda kiépítését, rákérdeztek a holtág kotrásának folytatására, mely a költségek és az iszap elhelyezésének nehézségei miatt csak szakaszosan történhet meg, de még humorba hajló javaslatok is elhangzottak, például a városi forgalom optimalizálásával kapcsolatban.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!