TISZAJENŐ

2017.11.04. 09:30

A legnagyobb fenyegetés az árvíz – Most már önkéntes települési mentőcsoport is segíti Tiszajenőt

Két csoport még szerveződik, velük együtt teljes lesz a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltséghez tartozó települések lefedettsége, mindenütt megalakultak és működnek a települési önkéntes mentőcsoportok.

Forrás: JNSZ MKI

Csütörtökön Tiszajenő önkéntesei gyakoroltak és tettek bizonyságot arról, hogy remekül helytállnak, ha a bajban szükség van rájuk. (Az önkéntes mentőcsoport tagjainak egy része a polgárőrségben is szerepet vállalt eddig is.)

A csütörtöki elméleti és gyakorlati felkészítésen elsősorban vízkár-elhárítási feladatokat kellett megoldaniuk a tiszajenőieknek, ezzel rendszerbe állt és nemzeti minősítést is kapott a csoport. A település legnagyobb veszélyfaktora ugyanis az árvízzel járó fenyegetettség, ami ellen az utóbbi időkben többször is védekezniük kellett már az itt élőknek.

Éppen ezért azt többen is jól tudták, hogy miként kell megtölteni egy homokzsákot, de azt gyakorolni kellett, hogy mindezt szervezett keretek között, egymásra utalva hogyan tudják a leggyorsabban és legpontosabban megoldani.

A cél mindenekelőtt az, hogy a települések önvédelmi képessége erősödjön, hangsúlyozta a képzést irányító Nagy Attila Sándor tű. alezredes, polgári védelmi felügyelő, aki éppen ezért olyan elméleti és gyakorlati tudnivalókat osztott meg a tizenkét jelentkezővel, amelyek alapján a közösség minden egyes tagja érezheti, hogy számít az ereje, tudása, szorgalma, tapasztalata.

Forrás: JNSZ MKI

Ezzel Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltséghez tartozó szinte valamennyi településén megalakultak az önkéntes mentőcsoportok. Ez azt jelenti, hogy huszonöt település lakói gondolják úgy, hogy saját biztonságuk érdekében tevékeny részt vállalnak, és ebben irányítóként-támogatóként a katasztrófavédelem jelenlétére is számítanak.

Forrás: JNSZ MKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!