JÁSZBERÉNY

2017.11.01. 14:27

Több zöldterületet szeretnének Jászberényben

A városban tervezett fejlesztések egyik fontos elemének tekintik, hogy bővítsék a zöldterületek nagyságát – tudtuk meg dr. Szabó Tamás polgármestertől.

Még az infrastrukturális, illetve közlekedésfejlesztési beruházásokat is e szellemben tervezik. A településvezető tájékoztatója szerint 2019 nyár végéig, 782 millió forintos pályázati támogatás mellett, a Lehel vezér tér és a hozzá kapcsolódó utcák (Holló András és Déryné utca) újulnak meg, a munka fontos kiegészítő gazdasági eleme lesz a városi piac átfogó fejlesztése és a kapcsolódó területek rehabilitációja.

A beruházás külön figyelmet fordít a megfelelő számú parkolóhely kialakítására. A program megvalósítása már az elmúlt hetekben megkezdődött, zárt udvarból közterületet hoznak létre, így a polgármesteri hivatal udvarán átjárható sétány alakul ki a Táncsics Mihály utca és a Zirzen Janka utca között.

Ezeken túl további – egyebek mellett a buszpályaudvar és vasútállomás térségének fejlesztését célzó – pályázatok is elbírálásra várnak.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!