Kenderes

2017.12.27. 15:15

Anyját, nagyszüleit bántalmazta a fiú – napi szinten vett el tőlük pénzt

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban vádiratot nyújtott be egy tizenhat éves kenderesi fiúval szemben rablás bűntette miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú vádlott január­tól júniusi őrizetbe vételéig napi rendszerességgel követelt idős nagyszüleitől és édesanyjától különböző összegeket, esetenként többnyire ezer-kétezer forintokat.

Követeléseinek nyomatékot ­adva, ökölbe szorított kézzel, veréssel fenyegette családtagjait, akik a jóval erősebb fiúnak átadták a kért összeget.

Abban az esetben, ha a nagyszülei vagy édesanyja megtagadta a pénz átadását, a fiatalkorú vádlott gyakran dühbe gurult, a televízióba rúgott, illetve berendezési tárgyakat vert szét, de történt olyan is, hogy bokán rúgta édesanyját.

A fiú elmondása szerint a fenyegetéssel szerzett pénzt élelmiszerre, italra költötte, de január elején elvette édesanyja szinte teljes fizetését.

Végül a család nem bírta tovább a megfélemlítést, és feljelentést tett – tájékoztatta honlapunkat a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Dr. Zsilka László arról is beszámolt, hogy az ügyészség az előzetes letartóztatásban levő vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog elsőfokon eljárni.

M. G.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!