FRISSÍTVE/SZOLNOK

2017.12.14. 12:45

Az új együttműködési megállapodással térségünk fiataljait szeretnék megtartani

Számos területet lefedő együttműködési megállapodás aláírására került sor csütörtö délelőtt a Neumann János Egyetem campusában.

Az együttműködést több oktatási intézmény is aláírta

Fotó: Csabai István

A felsőoktatási intézmény vezetése, az egyetem Pedagógusképző Kara, Gazdálkodási Kara, valamint a megyei tankerületi központok és szakképzési centrumok képviselői többek közt a pályaválasztás hatékony megszervezése, s a középiskolai tanulók közös tehetséggondozási programjainak megvalósítása mellett foglaltak állást.

Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató szerint a megállapodás három pilléren nyugszik.

– Az első a pályaorientáció, melynek keretében a középiskolások megismerhetik az egyetemen folyó munkát. Olyan programokat szervezünk, amelyek ehhez járulnak hozzá – árulta el a vezető, majd hozzáfűzte, az együttműködés másik bázisa a tehetséggondozó program, melynek megvalósítása számos lehetőség mellett szakkörök és műhelymunkák révén történhet.

Az igazgató harmadik szempontként a pedagógiai szakemberek továbbképzését és a korszerű ismeretek megszerzését is hangsúlyozta. Dr. Kállai Mária, megyei kormánymegbízott szavaiban országosan is egyedülállónak nevezte a megállapodást.

Az együttműködést több oktatási intézmény is aláírta
Fotós: Csabai István

– Meggyőződésem, hogy a versenyképesség legjobb eszköze az együttműködés. Fontos, hogy a megye fiataljai olyan lehetőségekhez jussanak, amelyek segítik boldogulásukat, életpályájukat, és amelyek támogatják a vidék megtartó erejét is – méltatta az összefogás jelentőségét a kormánymegbízott.

A megállapodásban a középiskolai tanulók egyetemi életbe történő bevonása is kiemelt szerepet kapott.

H.G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!