TISZAFÜRED

2017.12.04. 18:42

Első fokon 8 hónap börtönre ítélték a tiszafüredi Tisza-tó Fesztiválon verekedő fiatalembert

A Tiszafüredi Járásbíróság 2017. november 28-án meghozott ítéletében nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, és 8 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte a fiatal férfit.

A nem jogerős ítélet szerint 2014. augusztus 17-én hajnali 2 óra 20 perc körüli időben a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban megrendezett Tisza-tó Fesztiválon előbb szóváltásba keveredett egy másik férfival, majd ököllel olyan erővel ütötte fejbe, hogy az elvesztette eszméletét.

A vádlott erőszakos magatartása azt észlelő fesztiválozókban megbotránkozást, riadalmat keltett. A szerencsétlenül járt férfi a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett, amiért könnyű testi sértés okozása miatt a vádlott felelősségre vonását kérte.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A bűncselekmény súlyosabban minősül, ha mint jelen esetben is nyilvános rendezvényen követik el, ebben az esetben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szintén bűncselekményt: testi sértést követ el, aki más testi épségét sérti, és amennyiben a testi sértéssel okozott sérülés, mint jelen esetben is nyolc napon belül gyógyul, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Tiszafüredi Járásbíróság a napokban, 2017. november 28-án meghozott ítéletében nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, és 8 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – adta hírül a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!