KUNSZENTMÁRTON

2017.12.14. 07:00

Évek óta zárva a melegedő a felújított kunszenti állomáson

Hiába adták át a megszépült kunszentmártoni vasútállomás épületét majd’ három évvel ezelőtt, a fűtött várótermet azóta sem használhatják az utasok.

Képünk csak illusztráció

Forrás: Shutterstock

2015 májusában pompás ünnepségen adták át Kunszentmártonban a felújított vasútállomás épületét. Az esemény dupla ünnepnek számított, ugyanis a Szentestől Tiszatenyőig tartó 130-as számú vasútvonalnak akkor volt éppen a 130. évfordulója.

A MÁV Start Zrt. képviselője az átadási ünnepségen elmondta, a társaság további beruházásokat is tervez Kunszenten, például negyedik peront építenek majd.

A helyiek örültek a megszépült vasútállomásnak és a további fejlesztés ígéretének, örömük azonban csak az első télig tartott.

– Bár szépen felújították az állomást, de az utazóközönség előtt zárva a melegedő váróterem, méghozzá az épület átadása óta – hívta fel a figyelmet az egyébként szelevényi Vargáné Rozália.

Elmesélte, egy, az ajtóra kiragasztott felirat szerint műszaki okok miatt nem lehet bemenni a melegedőbe, a helyiség építési terület. Bár szemmel láthatóan semmiféle építkezés nem zajlik bent.

A férj, az egykor vasutasként dolgozó Varga Mihály elmondta: a szépen kifestett, rendezett teremben jelenleg ásványvizet tárolnak. Az utasoknak pedig a jéghideg folyosón vagy a nyitott előtérben, esetleg a peronon kell fagyoskodniuk télen.

Az utazók problémájával a nyugdíjas asszony és párja a kunszentmártoni önkormányzatot is megkereste.

Képünk csak illusztráció
Forrás: Shutterstock

Wenner-Várkonyi Attila polgármester elmondta, a váróterem tényleg zárva, azt nem lehet használni az utasoknak. Számukra is nagy kérdés, hogy miért nem.

Hivatalosan keresték meg a vasúttársaságot az okokért, választ azonban egyelőre nem kaptak. Honlapunk viszont igen. Ebben az áll, hogy az épület korszerűsítése még nem fejeződött be.

Az első ütemben ugyanis csak a tetőt újították meg, majd a nyílászárók cseréje és a külső homlokzat felújítása készült el. A belső átalakításig még nem jutottak el. A fűtött várótermet – a kommunikációs igazgatóság válasza alapján – csak az épület belső átalakítása után nyitják meg.

Mintha nem is lenne felújítva

Hogy mikor nyitják meg a várót? Nem tudni, erről a MÁV nem írt, mint ahogy arról sem, hogy jelenleg mire használják az utasok szerint fűtött, hivatalosan lezárt várótermet.

A kunszentiek több alkalommal – állítólag – munkásokat láttak odabent melegedni, néhány lakos szerint ők közmunkások, mások szerint vasúti dolgozók.

A polgármester csak annyit mondott, ha közmunkások is, nem az önkormányzat foglalkoztatja őket. Ami tény, az utasoknak ugyanúgy a hidegben kell fagyoskodniuk, mint tették azt a felújítás előtt.

Joó Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!