SZOLNOK

2017.12.26. 08:50

Ezúttal egy, a '80-as évek világát idéző darabban lépett fel a bmx-es Koncsecskó Tamás

A szolnoki Koncsecskó Tamás ismét megcsillogtatta BMX-tudását. Most egy musical keretein belül, a Séta a napfényben című film adaptációjában.

Koncsecskó Tamás Papp Mónikával állt színpadra

Fotó: Szabó A.

– Szerepem szerint egy menő, helyi arc vagyok, aki a tengerparton bringázik – kezdte Tamás. – A darab a 80-as évek hangulatát idézi, így a bmx is megjelenik benne, ami a kor egyik jellegzetessége.

– A színházzal a kapcsolatom a 90-es évek közepére tehető – folytatta.

– Egy bemutató után ajánlottak be Mezőkovácsházára. Teltek az évek és baráti kapcsolat alakult ki Duma Zsolttal, a színház vezetőjével és a darab rendezőjével, valamint a stáb tagjaival és a társulat színészeivel.

Tamás végigkövette a munkásságukat, az utóbbi években minden premieren ott volt nézőként. Azóta felnőtt több generáció, akik profi képzést kaptak a Hunyadi iskola és a Duma’ színház keretein belül. Néhányuk országos szinten is nevet szerzett magának.

– A tavalyi, huszonöt éves jubileumi gálán én is felléptem. Még akkor és ott eldöntötték, meg kell csinálni ezt a mostani darabot.

– Két év előkészület, közel két hónap próbaidőszak után hatalmas sikerrel, telt házzal debütált az előadás. Egyelőre csak a premier volt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel, tavasszal újra színpadra állítják, akkor ismét láthatják a musicalt a nézők.

Koncsecskó Tamás Papp Mónikával állt színpadra
Fotós: Szabó A.

Magyarországon először

A mezőkovácsházi PRIMA díjas Duma’Színház huszonhetedik évadának bemutatója volt ez a darab.

Az erre a névre hallgató film nyomán készülő előadás Duma Zsolt rendezésében és Farkas Erika vezető koreográfus közreműködésével került színre hazánkban, először december 8-án.

H. Zs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!