KARCAG

2017.12.21. 14:45

Öt serleget is szerzett a karcagi tenyésztő a galambkiállításon

A V-139. számú Karcagi Galambtenyésztő Egyesület a hétvégén rendezte meg galambkiállítását a városi sportcsarnokban. A rangos megméretésre négy megye tizennégy településéről közel negyven tenyésztő hozta el galambját.

H. Tóth János a díjával

Fotó: Daróczi Erzsébet

Szárnyasaik most is sok kiváló minősítést kaptak a bírálóktól. A díjakat vasárnap Dobos László polgármester és Bazsó István egyesületi elnök adta át.

Mint elhangzott, a szervezet a jövőben is kötelességének és feladatának tarja a kisállattenyésztést, ezen belül is a galambászat minél szélesebb körben való megismertetését, népszerűsítését a fiatalok körében is. Már Karcagon biztosított az utánpótlás, több gyermek galambász is van – mondta az elnök.

Dobos László polgármester gratulált a hatvannégy éves egyesületnek a szép eredményekhez, és hasonlóakat kívánt a jövő évre is minden tenyésztőnek. A kiállítók között jó néhányan évtizedek óta galambászkodnak. H. Tóth János immáron ötéves kora óta galambász.

A tenyésztés szeretetét édesapjától és nagybátyjától örökölte, s a mostani kiállításon ő lett a legeredményesebb karcagi, öt serleget is hazavihetett a díjátadó után.

H. Tóth János a díjával
Fotós: Daróczi Erzsébet

– Elsősorban dudoros galambokat: indust, karriert, szolnoki bagdettát tenyésztek, de van arab dobosom és több magyarfajtám is. A kiállításra bemutatóként több különleges galambot is elhoztam – mondta H. Tóth János.

Daróczi E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!