SZOLNOK

2017.12.01. 16:30

Ruhaadományokat fogad a szolnoki Hetényi Géza Kórház

A szolnoki Hetényi Géza kórház sürgősségi osztálya a napokban jelezte, hogy szívesen fogadnak ruhaadományokat.

Mint azt Papp Andreától, az osztály vezető főnővérétől megtudtuk, az osztály tényleg szívesen veszi a felajánlott ruhaneműket.

Azonban az elmúlt napok gyors reagálásának hála, annyi ruha érkezett hozzájuk, hogy most már azok tárolása kissé nehézkessé vált.

Ennek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen adományokra nem csak most, az ünnepek alatt van szüksége a kórháznak, hanem az év többi napján is.

Hiszen az intézménybe folyamatosan érkeznek olyan betegek, akik nem úgy készülnek, hogy a kórházban maradnak. Balesetes páciensek, rosszullét miatt bekerült idősek – ők azok, akiknek szükségük lehet plusz ruhákra.

A főnővér hozzátette, inkább olyan ruhaneműk érkezzenek, melyeket az ottlétük alatt tudnak használni a betegek. Lehetőleg átlagos méretű, felnőtt férfiruhák, mert azokat könnyebb szétosztani az ápoltak között. De nagy szükség van hálóruhákra, pizsamákra, és zoknikra is.

Hutter Zsófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!