MEGELŐZÉS

2017.12.20. 15:30

Több mint nyolcszáz lurkó hallgatta Berényben, hogyan kerülhetik el a rájuk leselkedő veszélyeket

Több mint 850 gyermek vett részt a Jászberényi Rendőrkapitányság „Szemünk fénye” gyermekeknek szóló megelőzési rendezvényén.

Forrás: police.hu

A Jászberényi Rendőrkapitányság a „Megelőzési és Tanácsadási Konferencia” keretében az idei évben is megtartotta a ”Szemünk fénye!„ gyermekeknek szóló programját 2017. december 18-19. között.

A Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) együttműködésével szervezett két napos programon 853 gyermek vett részt – a Jászkerület Nonprofit Kft. támogatásával – a Lehel – Film- Színház épületében.

A megelőzési szakemberek a program első napján az óvodásokhoz és az általános iskolák 1-2. osztályos diákjaihoz, a második napon az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóihoz, valamint a középiskolák 9-10. osztályos tanulóihoz jutottak el.

Orosz Tibor rendőr főtörzszászlós. a Jászberényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója filmvetítéssel, prevenciós előadásokkal hívta fel a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, a drogok hatásaira, a helyes magatartási szabályokra, az egészséges és „szer”-mentes életmódra.

Az általános iskolák 7-8. osztályos és középiskolák 9-10. osztályos tanulóinak a JKEF társelnöke Dr. Pető Katalin főorvos a serdülőkor kihívásairól tartott előadást, melynek címe: „Testestől-lelkestől én vagyok.”

Forrás: police.hu

Kántor Sándor szociálpedagógus, a Jászapáti Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársa az általános iskolák 7-8. osztályos és Középiskolák 9-10. osztályos tanulóinak a dohányzás ártalmairól tartott interaktív előadásokat.

A gyerekeket meglepetés is várta a két nap során. Együtt állhattak a fényképezőgép elé a Hagyományorzó Rendőrszázad egyik tagjával, aki 1914-18-as rendőri díszegyenruhában volt.

JNSZ MRFK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!