ZÖLDÜL A VÁROS

2017.12.19. 11:30

Új kerékpártárolók, tanösvény és ez még csak a kezdet – majd félmilliárdból újulnak meg Mezőtúr zödterületei

Csaknem félmilliárd forint, a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert pályázati forrásból újulnak meg Mezőtúr zöldterületei, a kivitelezés a tervek szerint jövő év tavaszán kezdődik és időjárástól függően 2019 tavaszán ér véget – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

Herczeg Zsolt (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházás során összesen négy hektáron újul meg a zöldfelület a városban.

Hozzátette: a fejlesztés fókuszpontja az Erzsébet-liget és a Ligeti-tó, de a „zöld kapcsolat” révén – amely az intézményi, lakóövezeti és rekreációs területek összekapcsolását jelképezi – a fizikailag és arculatilag is egy egységet alkotó területek is megújulnak.

A Ligeti-tó és az Erzsébet-liget növényfelületének növelése mellett a tervek között szerepel egyebek mellett városi tanösvény létesítése, lesz futó-és streetballpálya, kutyafuttató és a tó körüli kerékpárutat is felújítják – sorolta a település vezetője.

Száz kerékpártárolót és száztíz köztéri bútort helyeznek ki, valamint kiépítik a közvilágítást.

A Petőfi tér díszburkolat építésével újul meg és egyebek mellett felújítják az ott lévő két díszkutat. Hasonlóan „kap új külsőt” a Szabadság tér.

A polgármester elmondta: korszerűsítik a vadászházat, ahol büfé-kávézót, valamint többfunkciós közösségi szabadidős termet is kialakítanak.

Akadálymentes kültéri gyerekjátékokat helyeznek ki és kültéri tornapályát is létesítenek, emellett parkolókat építenek.

Herczeg Zsolt elmondta: a pályázatnak köszönhetően a már meglévő sportlétesítmények, az uszoda és a strand látogatói, az aktív sportolók és az egészségtudatos mezőtúriak egyaránt kedvezőbb helyzetbe kerülnek majd.

MTI

Fotó: Mészáros János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!