ÁRVÍZ/BELVÍZ

2017.12.21. 11:30

Újabb szakaszokon van árvízvédelmi készültség, de a belvíz sem kíméli térségünket

Újabb három térségünkbeli árvízvédelmi szakaszon rendelt el elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szerda reggeltől a Tisza jobb és bal partján.

További két belvízvédelmi szakaszon (Kisköre és Kunhegyes) is készenlét lépett életbe, mégpedig a szivattyúk üzeme miatt – tudtuk meg Laczi Zoltántól, a vízügyi igazgatóság sajtóreferensétől.

A Kötivízig által szerda reggel elrendelt árvízvédelmi készültség a doba-kanyari és a fegyvernek-lendencei szakaszokra, valamint a tiszaföldvár-pityókai szakasz két őrjárására vonatkozik.

Szintén szerda reggeltől elsőfokú belvízvédelmi készültség vált szükségessé Kisköre és Kunhegyes térségében. Változatlanul elsőfokú a készültség a mezőtúri, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, míg Kisújszállás, Karcag és Cibakháza körzetében másodfokú készenlét mellett működnek a szivattyútelepek.

Az igazgatóság területén a legfrissebb állapot szerint összesen 3 ezer 750 hektárt borít víz – huszonnyolc stabil szivattyútelep és két hordozható szivattyú üzemel. A gépek napi 1,1 millió köbméter vizet emelnek át a befogadókba.

Cz. N.

Borítókép: : Belvíz Tiszapüspökiben 2017 februárjában 

Fotós: Mészáros János

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!