FINOMSÁGOK

2018.01.16. 20:00

Így töltik a kolbászt a Jászságban, vajon kié a legfinomabb? – GALÉRIA

Második alkalommal szerveztek a Jászságban kolbásztöltő versenyt. Az idei rendezvénynek Jászivány adott otthont.

A főszervező Józsa Tamás munkatársaival, barátaival közösen, egy-egy tihanyi, illetve békéscsabai csapatépítő tréninget követően – mindkét helyszínen beneveztek az ottani kolbásztöltő versenyre – döntöttek úgy, hogy a Jászságban is szerveznek hasonló megmérettetést.

Tavaly először Alattyánon tartották meg a versenyt. Akkor tíz csapat vállalkozott a feladatra, de a jó hangulatú közösségi eseményre sokan odafigyeltek.

Szombaton, Jásziványon már 31 csapat nevezett az ország számos pontjáról, de még Erdélyből is. Sőt, legalább ennyi csapat jelentkezését kellett visszautasítaniuk, mert az adott helyszínen nem fértek volna el többen.

A különböző ízesítésű kolbászok közül a legjobbat a Bogyóka Tejbolt csapata, a másodikat a Radics Porta gárdája készítette. A harmadik helyen az Alattyáni Öregfiúk végeztek. A szervezők jövőre is szeretnék megtartani a versenyt, még keresik a következő találkozó helyszínét.

A nagy érdeklődéssel kísért kolbásztöltő versenyt idén már pálinkamustra is kiegészítette.  Nem véletlenül, hiszen a hagyományos disznóvágás elképzelhetetlen anélkül, hogy közben ne kortyolnának egy-egy pohárkával a résztvevők. Legalább olyan népszerű volt ez a verseny, mint a kolbásztöltés.

A Jászsági Pálinka Lovagrend tagjai összesen ötvenféle pálinkát kóstoltak meg. A legjobbnak a szomszédos Jászapátiról érkezett Koczka Attila pálinkáját ítélték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!