JÁSZLADÁNY

2018.01.24. 15:30

Jó hangulatú találkozót rendeztek a hóesésben

Hatodik alkalommal szervezték meg a hagyományőrző disznóvágást a hét végén Jászladányon.

Banka Csaba

Fontosabb volt a közösség, mint a versengés

Forrás: Beküldött fotó

Vasárnap hajnalban már a tájház udvarán gyülekeztek a program résztvevői. A „fogópálinka” szükség szerinti elfogyasztását követően közös erővel lettek úrrá a vágásra kijelölt termetes jószágon, majd kezdődhetett a feldolgozás.

A reggelire érkezőket már sült vér és kemencében sült hús fogadta, hogy azt követően a délelőtt folyamán már a kolbásztöltő versenyre koncentrálhasson mindenki.

Természetesen ez alkalommal is inkább a program találkozó jellege volt a hangsúlyos. A hangulatot meghatározta, hogy reggeltől Jászladányban is intenzív havazás kezdődött.

Így már nem csak a hangulat, de az időjárás is az egykor volt családi disznóvágások élményét elevenítette fel. A felkészült kolbásztöltő csapatokat sem tántorította el a hóesés, bár nem feltétlenül ideális a szabadtűzi kolbászsütés számára a szakadatlanul érkező szilárd csapadék.

Fontosabb volt a közösség, mint a versengés
Forrás: Beküldött fotó

A kolbásztöltő verseny fődíját, egy igazi újévi malacot a helyi fiatalokból verbuvált Töltőállomás nevű formáció nyerte meg.

A résztvevők számára természetesen nem csak az elkészült kolbász szolgált ebédként, kóstolhattak toros káposztát és hurkát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!