SZAJOL

2018.01.07. 11:30

Nem csak a maguk hasznára dolgoznak, segítik a faluban élők megélhetését is – most díjat kaptak érte

Közel másfél évtizede határozott a helyi képviselő-testület arról, hogy évente díjazza az település azon vállalkozóit, akik cégüket sikerrel vezetik, és eredményességüket a falu javára is kamatoztatják.

Székely István és felesége egy szajoli holt-tisza-parti csendélet- festménnyel is gazdagodott a díjátadáskor

Forrás: Beküldött fotó

Szöllősi József polgármester szerint az ügyvezető ­cége a helyi adózás szempontjából mindig a megbízható gazdasági társaságok közé tartozott és tartozik ma is.

Az elmúlt tizenöt év alatt rendre olyan személyek – ­gazdasági társaságok vezetői, magánvállalkozók – érdemelték ki az elismerést, akik nem csupán a maguk hasznára dolgoztak, de kitermelt profitjukat a közösség fellendítésére is fordították.

Ez alapján Az év vállalkozója Szajolért díjat 2017-ben Székely István, a Széki Vegyesbolt Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjének adományozta a község, s mint a méltatásban is elhangzott: „Szajol gazdasági és társadalmi életében betöltött szerepével méltóvá vált a díj odaítélésére”.

Székely István vegyesboltja a település egyik legnépszerűbb helyi kiskereskedése, az ügyvezető szajoli munkaerőket foglalkoztatva segíti az itt élők megélhetését.

Székely István és felesége egy szajoli holt-tisza-parti csendélet-
festménnyel is gazdagodott a díjátadáskor
Forrás: Beküldött fotó

Közösségi és ­társadalmi felelősségvállalásának­ megsüvegelendő jele, hogy a ­helyi civil szervezetek és önkormányzati­ rendezvények régi támogatója. Miután a ­2017-ben fennállásának huszonötödik jubileumi évfordulóját ünneplő cég a tevékenységi körét kemence- és kandallógyártására is kiegészítette, Székely István megépítette a Szajoli Vasutaskör Szabadidő és Kulturális Közhasznú Egyesület számára azt a csempekályhát, mely a szervezet épületét téli hasznosításra is alkalmassá tette.

Az év vállalkozója Szajolért díjat Székely Istvánnak a közelmúltban Szöllősi József polgármester adta át, aki a kitüntetett feleségét is köszöntötte.

R. Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!