JÁSZAPÁTI

2018.01.10. 12:45

Szeretnék elérni, hogy minél több fiatal telepedjen le Jászapátiban

Átfogó programot dolgozott ki a város annak érdekében, hogy minél több fiatal számára teremtsék meg a letelepedés, az önálló életkezdés esélyét Jászapátin. Céljaik megvalósításához 133 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat – tájékoztatta honlapunkat Farkas Ferenc polgármester.

Átfogó programot dolgoztak ki, mondja Farkas Ferenc.

Fotó: Banka Csaba

A cél megvalósítása érdekében egyebek mellett hozzálátnak önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújításához, lakássá alakításához, így kedvezményes áron ajánlhatják fel az új lakásokat az önálló életüket megkezdőknek.

A lakóingatlanok kialakítása mellett szerveznek majd olyan tréningeket is, amivel a fiatalok számára adhatnak tanácsokat életpályájuk megszervezéséhez.

Ehhez vállalkozói fórumokat is szerveznek, vagy épp tanácsot adnak, képzést szerveznek egy-egy saját vállalkozás elindításához.

Átfogó programot dolgoztak ki, mondja Farkas Ferenc.
Fotós: Banka Csaba

A rövidesen induló program szervezőinek szándéka, hogy legalább két esztendőn át figyelemmel kísérjék a programban részt vevők tevékenységét, a vállalkozás-indítást, illetve az álláskeresést.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!