FOTÓK

2018.02.18. 17:28

Itt egy újabb gyűjtemény a szabálytalan szolnoki parkolásokról

A parkolás egy olyan része az autóval történő közlekedésnek, melyet talán nem tanítanak eleget, amikor a jogosítvány megszerzésén dolgozik az ember. Bár az is lehet, hogy a KRESZ bemagolásában nem jeleskedtek sokan, vagy idővel elfelejtették, bizonyos táblák mit is jelentenek. Újabb gyűjtemény következik a szolnoki szabálytalan parkolásokról.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Előző cikkünk igen nagy visszhangot váltott ki olvasóink körében, ráadásul a heti szavazásunk is arról szól, előfordul-e, hogy szabálytalanul parkonak a megyében élők.

Egy kiapadhatatlan témáról van szó, hiszen sajnos sosem lesz olyan, hogy ne tudnánk elég fotót gyűjteni a szabálytalan parkolókról. Tiszát lehetne velük rekeszteni, bármerre is járunk.

Jöjjön is az első példa, amit közvetlenül a szerkesztőségünk előtt kaptunk lencsevégre.

Forrás: Szoljon.hu

Ennél egyértelműbben szinte már lehetetlen jelezni, meddig tart egy parkoló zóna. Itt is a tábláig. Nem, az egyáltalán nem szabályos, ha a táblán túl lóg a jármű egy fél autónyit, ráadásul így már a járdára is belóg a kocsi. A tábláig szabályos.

A következő fotónk a szolnoki Tófenék úton készült.

Forrás: Szoljon.hu

A KRESZ szabályai szerint akkor parkolhatunk a járdára, amennyiben azt a tábla külön engedélyezi. A Tófenék úton nincs ilyen közlekedési tábla, így a fenti példa is egyértelműen szabálytalan. Pláne, hogy mellette egy csomó üres parkolóhely látható, bár lehet, a sofőr érkezésekor még nem így volt... De ez nem magyarázat.

Harmadik képünket a szolnoki Széchenyi úton készítettük.

Forrás: Szoljon.hu

Ezen az utcán egyébként is komplikált a parkolás, de az egyszerű áthaladás is, mivel az egyik sáv szinte mindig tele van szabályosan parkoló autókkal. Csak az éppen nem a fenti sáv. Ennál már az is jobb lett volna, ha a fűre parkol.

A következő képet mindenképpen szerettük volna belecsempészni ebbe a válogatásba.

Forrás: Szoljon.hu

Fotónkat a Bercsényi úton található autószalon előtt készítettük. A képen látható példa ugyan nem szorul különösebb magyaráztara, de azt azért érdemes megjegyeznünk, miért is jelölték ennyire feltűnően, hogy ide nem lehet parkolni.

A Katasztrófavédelem hátsó kapuja a felfestéssel szembeni oldalon található. Ha így parkolnak itt az autók, a legnagyobb tűzoltó autó nem tud kifordulni a kapun. Gondoljunk csak bele, hogyan éreznénk magunkat, ha egy nagyobb tűzesethez miattunk nem tudnának kivonulni a tűzoltók... Ugye.

Ráadásul amint meglátja a rendőr, hogy itt parkolnak, hezitálás nélkül, azonnal megy a bünti.

Végül pedig következzen szerkesztőségünk kedvenc fotója, mely a Fiumei utcán készült.

Forrás: Beküldött fotó

Valójában nem is tudjuk megmondani feketén-fehéren, ez a példa szabálytalannak számít-e, de mindenképpen bosszantó.

Mondjuk egy babakocsival közlekedő anyukának, akinek ki kell tolnia gyermekét az úttestre, ha itt szeretne elhaladni... Nincs mit tovább magyarázni.

Reméljük, ez a válogatás is tanulságos, de legalábbis szórakoztató volt. Nemsokára érkezünk következő gyűjteményünkkel!

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!