SZOLNOK

2017.07.22. 10:52

Sajtótájékoztató: több mint 1400 pedagógusnak ad munkát a tankerület

Tehetséggondozási és felzárkóztatási kezdeményezések, hazai és ­uniós pályázati lehetőségek és a Szolnoki Tankerületi Központ működésével összefüggő gondolatok adták a mottóját annak a sajtótájékoztatónak, melyen Szutorisz-Szügyi ­Csongor központigazgató értékelte a mögöttünk álló tanév szakmai munkáját és az elért eredményeket.

A négy iskolaigazgató részvételével zajló eseményen szó esett a közelmúlt tapasztalatairól és nevelési innovációiról is.

– Pontosan mához egy éve kaptuk meg a miniszter úrtól azt a megbízólevelet, amely arról szólt, hogy a most kialakult, már önállóvá vált tankerületi központok megalakulnak – kezdte tájékoztatóját a tankerület vezetője.

Megtudtuk, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központból kiválás, beolvadás útján a korábbi százkilencvennyolc tankerületből 58 tankerületi központ, mint önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szerv jött létre.

Pogány Gyula iskolaigazgató elmondta, lényeges, hogy a helyi szintű problémákat ­helyi szinten is kezeljük. Szerinte ez a központ égisze alatt teljesülni is látszik.

– Fontos, hogy a döntések már a helyszínen születhetnek, tudomásul véve azt, hogy sok döntést központi szinten kell meghozni – taglalta az igazgató.

Szutorisz-Szügyi Csongor szavaiban a központ intézményeinek munkáját is méltatta, külön is kiemelve a Szandaszőlősi Általános Iskolát.

– Ez az intézmény Magyarország egyetlen olyan köznevelési intézménye, amely elnyerte a Nemzeti Minőségdíjat.

Ilyen elismerést csupán néhány egyetem és főleg ipari vállalkozás mondhat magáénak – emelte ki zárszavában a vezető.

Mint megtudtuk, jelenleg több mint ezernégyszáz pedagógusnak ad munkát a tankerület.

Közülük pedig nem kevesebb, mint közel kétszáz fő nevelő-oktató munkát segítő munkatársként, azon belül javarészt pedagógiai asszisztensként tevékenykedik az intézmény keretei között.

Hartai Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!