JÁSZBERÉNY

2017.09.23. 07:00

Továbbra sincs pénz az elkerülő út befejezésére

A város belső útjainak állapota, a településre vezető közutak felújításának kérdése, illetve a Jászberényt megkerülő főút utolsó, harmadik ütemének kivitelezése is téma volt az önkormányzat képviselő-testülete éves közmeghallgatásán.

A város útjainak felújításáról több kérdés is érkezett a képviselő-testület tagjaihoz és Pócs János országgyűlési képviselőhöz (balról a második

Fotó: Banka Csaba

Pócs János országgyűlési képviselő magyarázata szerint az ország megemelkedett határvédelmi költségei miatt nincs pénz egyelőre a körgyűrű még hátralévő munkálataira.

A város belső útjainak legtöbbjét már sikerült burkolattal ellátni, ami egyértelműen pozitív dolog, a fejlesztéseknek örülnek a város lakói – vélekedett a Jászberényben élő Oláh János a közmeghallgatáson. Ugyanakkor felvetette, hogy nagyobb figyelmet kellene fordítani a kivitelezés minőségére, mert előfordul, hogy viszonylag gyorsan megrepedezik az új aszfaltburkolat.

Sőt néhány év alatt a repedésekben a gyomnövények is megjelennek. Dr. Szabó Tamás polgármester a jelzést megköszönve ígéretet tett arra, hogy ismételten ellenőrzik az nemrégiben aszfaltozott utakat, és ahol arra szükség van, a kivitelezőtől garanciális javítás keretében kérik, hogy tegye rendbe a burkolatot.

A fórumon felvetett kérdésre válaszolva a polgármester elmondta, program készül a belterületi utakon megkopott útburkolati jelek újrafestésére.

A városon áthaladó főutak, a 31-es és a 32-es utak javításának esélyeiről tett fel kérdést Csík István. Mint mondta, a nagy kamionforgalom és az időjárás számos helyen kezdte már ki az aszfaltcsíkokat, elindult a vályúk kialakulása is. Felvetette, hogy egy évvel ezelőtt, szintén a közmeghallgatáson kérdezett rá a Jászberényt megkerülő főút befejezésének esélyeire.

A város útjainak felújításáról több kérdés is érkezett a képviselő-testület tagjaihoz és Pócs János országgyűlési képviselőhöz (balról a második
Fotós: Banka Csaba

Akkor a polgármestertől azt a választ kapta, hogy reményei szerint még ebben a ciklusban elindul a kivitelezés. A felvetésekre a fórumra meghívott Pócs János országgyűlési képviselő adott választ.

Kiemelte, folyamatosan újulnak meg a városba vezető főutak. Miután az elmúlt években rendbe tették a 31-es számú főutat, a 32-es felújítása következik. Elmondta, Jászfényszaru és Jászberény között (a városközpontig) az út rekonstrukcióját és megerősítését az időjárástól függően, akár már idén ősszel megkezdik (a tiszasülyi út felújításával együtt 6,2 milliárdot elkülönítettek az építkezésre), de legkésőbb jövő tavasszal elindul a munka.

Nincs forrás

A Jászberényt elkerülő út megépítéséhez további költségvetési forrás elkülönítésére lesz szükség – mutatott rá Pócs János.

Mindent megtesznek a cél elérése érdekében, és a kormányzat szándéka sem változott, ugyanakkor – magyarázta a helyzetet az országgyűlési képviselő – az elmúlt években a határvédelem megerősítésére többletforrásra volt szükség, emiatt nem jutott pénz például a berényi elkerülő út utolsó ütemének kivitelezésére.

Dr. Szabó Tamás polgármester hozzátette, hogy folyamatosan tárgyalnak az ügyben döntési helyzetben lévő miniszterekkel, államtitkárokkal, és remélik, eredményes lesz tevékenységük.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!