INTERJÚ

2017.12.10. 19:53

Ilyen egy boldog szolnoki 23 éves lány, aki a break táncban teljesedett ki (videó)

A tánc világában elismertnek lenni nem könnyű, hiszen rengeteg „vetélytársat” kell legyűrnie az embernek, hogy az ő neve csengjen ismerősen mások számára. A szolnoki Tóth Luca már nagyon jó úton jár ahhoz, hogy kitörjön és az ő nevét is megismerje a világ. Ez a fiatal lány olyan táncot választott magának, ami a megyében talán senkinek sem idegen, ez pedig a break tánc.

Forrás: Beküldött fotó

A break tánc, vagy ismertebb nevén „breakdance” a hetvenes években indult zenei stílus. Az irányzat korai éveiben az amerikai nagyvárosokban a zenére jellegzetes táncmozdulatok alakultak ki, melyek azóta meghódították a bolygó összes kontinensét.

Így a huszonhárom éves, szolnoki születésű Tóth Luca is belehabarodott a műfajba, aki irigylésre méltó kitartással és eltökéltséggel űzi ezt a táncot.

– Mikor es miért kezdtél el break táncolni?

– Úgy kilenc évvel ezelőtt szereztem tudomást a break táncról és ismertem meg a szolnoki breakes barátaimat. Ők a mai napig nyomják és nevelik folyamatosan az utánpótlást.

– Tudod, sok helyi rendezvényre kértek és kérnek fel még most is táncos csapatokat, lépjenek fel a nagyközönség előtt, színpadon. Például a majálison vagy a gulyásfesztiválon, én is ezen fellépések, koreográfiák láttán szerettem bele a műfajba.

– Először hip-hop stílust, majd 2014-ben a break táncot is elkezdtem.

Forrás: Beküldött fotó

– De hogy miért a break? Ez egyszerű – csillan fel boldogan Luca szeme.

„Szabadságot ad! Jól érzem magamat, amikor táncolok. Minden percét élvezem, hihetetlenül felpörget!”

– Jól tudom, hogy a pároddal, Szabó Mátyással közösen is fel szoktatok lépni a nagyérdemű előtt?

– Igen, jól tudod.

– Matyival viszont nem csak együtt lépünk fel, hanem együtt indulunk a versenyeken is.

„Folyton együtt edzünk, egymás mellett és által fejlődünk.”

– Voltak már külföldi fellépéseid?

– Igen. Legutóbb Portugália fővárosában, Lisszabonban jártunk. Csodálatos hely!

– Ott szintén a párommal közösen táncoltunk, együtt a FaceTeam Akrobatikus Sport Színház kosárlabda csapatával.

– Idén nyáron pedig Ausztriába, Spielberg városába kaptunk felkérést, ahol a Formula–1 osztrák nagydíját rendezték. Itt megmutathattuk, mire vagyunk képesek – mondja a táncos lány, akin látszik, teljesen kivirul, ha a fellépéseiről mesélhet.

Tóth Luca és párja, Szabó Mátyás
Forrás: Beküldött fotó

– A break tánc mellett dolgozol is?

– Igen. Hivatásos táncosként nagyon nehéz biztos anyagi lábakon állni, ezért Budapesten, napi hat órában én is dolgozom a break tánc mellett.

– Milyen célokat tűztél ki magadnak a tánccal kapcsolatban?

– A legfőbb vágyam, hogy a nemzetközi versenyek színvonaláig fejlődhessek. Nagyon szereték a break tánc világában elismert, nagy nevű táncosokkal párbajozni, majd én is olyanná válni, mint ők – zárja gondolatait Tóth Luca, akire minden bizonnyal hatalmas jövő áll még break táncosként.

Aki pedig eddig nem tudta volna pontosan, mi is az a break, eszik-e vagy isszák, vagy csak tudni szeretné, ez hogyan néz ki a valóságban, annak íme, egy videó Lucáról és a párjáról:

Borda Zsanett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!