Közélet

2017.05.21. 11:30

Áldozatos munkát végeznek a Liget úti speciális iskolában

Az iskolában folyó speciális munkával ismerkedett a múlt héten Szalay Ferenc polgármester, aki egyúttal köszöntötte az intézmény egyik diákját, Nagy Norbertet, a sportban és a tanulmányaiban elért kiváló eredményeiért.

Szoljon.hu

Szabó István alpolgármester és Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő is Szalay Ferenccel tartott, akiket a Liget úti Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatónője, dr. Kovácsné Okler Edit kalauzolt.

Az intézménybejáráson megtudhattuk, hogy az iskolába huszonnyolc településről 207 tanuló jár, ők huszonkét csoportban tanulnak. Továbbá azt is, hogy az elmúlt években megnőtt a súlyos fogyatékossággal érkezők száma, külön csoportban tanulnak az autista fiatalok. A gyógypedagógusok áldozatos munkát végeznek, mindent megtesznek a gyerekekért, akik huszonhét, illetve huszonhárom éves korukig maradhatnak az intézményben. Fejlesztésükre számos módszert és különböző eszközöket használnak, még egy terápiás kutya is része a mindennapjaiknak.

Az iskola egyik tanulóját is köszöntötte a város vezetése, illetve Sebestyén Katalin, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség tenisz szakágának vezetője. Nagy Norbert a készségfejlesztő iskola tizedik osztályos, tizennyolc éves autizmus-­spektrum zavarral élő tanulója. Norbi számos sport közül elsőként a labdarúgással, majd 2014-ben a tenisszel ismerkedett meg, s kapcsolódott be a Play and Stay programba. Számos kupagyőzelem után, kitartó munkájának köszönhetően, ma már a kezdők „piros” színnel jelzett pályájáról lépett egy szintet, és ma már a „narancs”, haladó pályán játszik, ahol első győzelmét idén tavasszal már meg is szerezte.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Nagy Norbert nagy örömmel fogadta a sportági és a városvezetési köszöntést FOTÓ: Fodor Orsolya
[/caption]

Elért eredményeinek köszönhetően 2014-ben és 2015-ben városi sportelismerésében részesült. Norbi nem csupán kiváló spor­toló, de jó tanuló is, sőt, igazi csapatember. A 2014/15-ös tanévben tagja volt az iskola Koncz Dezső Komplex Tanulmányi Verseny győztes csapatának is, és részt vesz a Táncoló Talpak tánccsoportban is.

Szintén a 2014/15-ös tanév végén átvehette az iskola Év Tanulója díjat. Norbi ez év szeptember 6. és 10. között Magyarországot és Szolnokot, illetve iskoláját képviseli az Európai Autista Szövetség által szervezett első Európai Bajnok­ságon, Olaszország fővárosában, Rómában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!