Melegétel

2017.12.12. 06:57

Arra kérik a mezőtúriakat, hogy támogassák egy adag meleg étellel a rászoruló gyermekeket

A téli szünet sajnos sok gyermek számára nem a játékról, ajándékokról, finomságokról szól. Ők inkább a szünet végét várják, hogy végre ne kelljen éhezniük.

Metzker Krisztina bizakodik az akció sikerében

Fotó: Mészáros János

Rajtuk szeretne segíteni a Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület, amely ebben az esztendőben is támogat olyan gyermekeket, akik számára egy finom étel a téli szünetben gondoskodást jelent.

Akciójuk lényege, hogy arra kérik a helyieket, támogassák egy-egy adagnyi meleg étellel a rászoruló gyermekeket.

– Az adományozás menete a következő: vásároljanak ötszáz forintért egy háromfogásos ebédmenüt, ezzel meleg ételhez juttatnak egy kisgyermeket – magyarázta Metzker Krisztina, az akció kezdeményezője lapunknak.

Az akció húsz gyermek téli étkezési támogatásáról szól. A téli szünet december 22-től január 2-ig tart, ez tíz étkezési napot jelent húsz gyermek számára.

– A gyermekek kiválasztása nagyon nehéz feladat, évről évre szembesülünk a tenni­valóink sokasodásával. Szerencsére többnyire tudunk ajándékokat adni, meleg ruhát, sapkát, kesztyűt.

Metzker Krisztina bizakodik az akció sikerében
Fotós: Mészáros János

– Tudtunk segíteni például egy kislányon, aki sok időt töltött az onkológián, de telefon nélkül nem tudott szüleivel beszélni, iskolatársaival kapcsolatot tartani. Számára a karácsony a várakozást jelentette, hogy hazajöhet-e a kórházból.

– Az ő egészsége volt a szimbóluma a munkánknak, amit szerencsére sokan segítenek – tette hozzá Krisztina.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!