JÁSZBERÉNY

2017.11.22. 06:55

Átadták a Jászberényi Járási Ügyészség új patinás épületét (galéria)

Új épületben működik a Jászberényi Járási Ügyészség. A 276 millió forintos költséggel megvalósult új beruházás eredményeként a XXI. század követelményeinek megfelelő munkakörülmények között végezhetik munkájukat az ügyészség dolgozói.

A létesítményt hétfőn dr. Polt Péter legfőbb ügyész adta át használói számára. A berényi ügyészség eddig a városi bírósággal együtt az egykori Hármas-kerület székházában végezte munkáját, amely még a XVIII. század derekán, Mária Terézia uralkodásának első évében épült fel.

A patinás műemléképület a két szervezet számára már nem biztosított megfelelő körülményeket, a zsúfoltság már negatívan befolyásolta a napi munkavégzést.

Dr. Varga Árpád megyei főügyész köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az elkészült új épület nemcsak megfelelő munkakörülményeket biztosít, de illeszkedik a városképbe, így értéket teremtve járul házzá Jászberény fejlődéséhez.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész avatóbeszédében kitért arra, hogy az ügyészségi szervezet számára még 2000-ben kitűzött feladatokat időarányosan sikerült teljesíteni. A most átadott jászberényi, illetve a hamarosan elkészülő tiszafüredi fejlesztéssel csak a megyében már öt épületet sikerült a kor által megkövetelt színvonalon rendbe tenni.

Hozzátette, az átadással régi adósságukat sikerült törleszteni, a munkavégzést már nem hátráltathatja a nem megfelelő környezet. Mint mondta, az ügyészi szervezet évtizedek óta megbízható, magas színvonalon teljesítő tényezője a hazai jogbiztonságnak és a jog egységének.

Ezt hivatott biztosítani a továbbiakban is az az infrastrukturális fejlesztési folyamat, amelynek egyik állomása az új berényi ügyészségi épület átadása is.

A járási ügyészséget vezető dr. Kovács Lajos megköszönve a fejlesztést, elmondta, hogy széles körű összefogásra volt szükség a beruházás megvalósulásához.

Mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett az új épület létrehozásában. Ígérte, továbbra is magas színvonalon végzik feladataikat, jó gazdái lesznek az épületnek.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!