JÁSZBERÉNY

2017.07.27. 13:50

Megkezdődött a könyvtárosok XIX. országos konferenciája

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének XIX. országos konferenciája kezdődött szerdán Jászberényben.

Kovács Péter és Mennyeiné Várszegi Judit

A háromnapos eseményen szakmai, tudományos előadások segítségével járják körbe mind részletesebben, hogy a helyismeretnek és a honismeretnek milyen jelentősége van a helyi társadalom mindennapjaiban. A rendezvénynek a Jászberényi Városi Könyvtár ad helyet.

A konferenciáról Mennyeiné Várszegi Judit, az MKE Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének elnöke és vendéglátóként Kovács Péter, a berényi könyvtár vezetője tartott sajtótájékoztatót.

Kovács Péter és Mennyeiné Várszegi Judit

Az elnök hangsúlyozta, hogy az előadásokon szerzett ismereteken túl, a résztvevőknek lehetősége nyílik arra, hogy megbeszéléseket tartsanak az ország minden részéről érkezett könyvtáros kollégáikkal, ötleteket merítsenek gyakorlati, módszertani tapasztalataikból, az értékőrző munka lehetőségeiről.

Kovács Péter örömét fejezte ki, hogy 2010 után második alkalommal adhat otthont Jászberény az országos rendezvénynek.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!