SZOLNOK

2017.12.11. 18:40

Csatlakozott Szolnok az új programhoz – „zöld várost” szeretnének létrehozni (galéria)

Hangtalanok, környezetkímélőek és takarékosak – elektromos személy- és kisteherautókat kapott az önkormányzat az E.ON áramszolgáltató cégtől és a Nissantól.

– Szolnok már régen abban gondolkodik, hogyan lehet „zöld várost” létrehozni – mondta az eseményen Szalay Ferenc.

A polgármester szerint a megyeszékhelyen elhelyezkedése miatt jelentős a légszennyezettség, éppen ezért nagyon fontos a környezettudatosság.

– Ezekkel az autókkal elsősorban azok a hivatali dolgozók járnak majd, akik eddig is sokat közlekedtek a városban, például a gyermekvédelmisek, az építéshatóság vagy a városüzemeltetés, emellett a városi televízió is használ majd egyet.

– Mivel gépjárműparkunk elöregedett, úgy gondoltuk, egy részüket modernebbre cseréljük, ezzel is példát szeretnénk mutatni – tette hozzá a polgármester.

Az áramszolgáltató igazgatósági tagja, Jamniczky Zsolt elmondta, Szolnok legfőbb erőssége az innovációra való hajlama, hiszen most is elsőként csatlakozott az E-flotta programhoz, mely szerint a környezetkímélő autók havi bérleti díjában már benne van a fenntartás költsége is. Így a város évente négymillió forintot spórol a hat gépjármű használatával.

Az autókat három évig használhatják. A tervek szerint a jelenlegi töltőállomás mellé még négyet telepítenek a városban.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!