ADÓHIÁNY

2017.10.16. 10:27

Döbbenetes összeggel tartozik a hatóságnak egy abonyi férfi

Kilencven adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a harmadik negyedévben, közülük négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei, egy abonyi és két jászkarajenői személynél. A minap nyilvánosságra hozott lista abonyi szereplőjétől összesen mintegy 494 milliárd forintot vár a hatóság, hiába.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Közülük a legnagyobb összeget, közel 494 milliárd forintot egy abonyi férfitől várja hiába a hatóság (250 milliós adóhiányára jogkövetkezményként rakott még 244 millió forint büntetést a NAV), míg egy jászkarajenői lakostól is szeretne összesen 361 milliót kasszírozni a hatóság, egyelőre hiába.

Érdekesség, hogy a jászkarajenői Fő utca az otthona (vagy legalábbis a bejelentett lakhelye) egy másik nagyadósnak is, a szóban forgó nő azonban „csak” 23,5 millió forinttal „lóg” a NAV-nak.

Az országos lista negyvenkettedik helyén egy karcagi férfi (összesen 162 millió forinttal), negyvenhatodikján pedig egy szászberki nő (240 millió forint) szerepel.

Egy szolnoki hölgy is összeszedett mintegy 108 milliós adósságot, egy törökszentmiklósi férfi pedig minden bizonnyal most debütált a listán, ugyanis a neve mellett büntetés még nem, mindössze az adóhiány szerepel, 10,7 millió forint.

Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock

A NAV negyedévente teszi közzé ezt a listáját, azok kerülnek fel rá, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél tízmillió, más adózóknál százmillió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg.

A lista élén egyébként egy budapesti székhelyű cég áll, közel 1,4 milliárd forintos adóhiánnyal és közel 806 millió forintos bírsággal.

MTI/ÚN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!