JÁSZKUNSÁG

2018.01.20. 09:44

Egyre több a beteg a megyében

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján megállapítható, hogy megyénkben emelkedik az influenzaszerű tünetekkel háziorvoshoz forduló betegek száma.

Sz. Zs.

Ugyanakkor járványról még nem beszélhetünk – tájékoztatott a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya. Megyénkben mostanáig nem mutattak ki influenzavírust, közösségi halmozódásról sem érkezett bejelentés.

A megbetegedések egyelőre főként a felnőttek körében fordulnak elő. Az év második hetében a legnagyobb arányban a 35–39 évesek korcsoportját érintették, közel negyven százalékos arányban.

Őket követte a 15–34 évesek (30,6 százalék), majd a 60 éven felüliek korcsoportja (17,2 százalékkal). Gyermekkorú (15 éven aluli) a betegek 13,5 százaléka volt.

A háziorvosi rendelőkben a térítésmentes oltóanyag a kockázati csoportokba tartozók és az ingyenes védőoltás felvételére jogosultak részére továbbra is rendelkezésre áll.

Mindenki más gyógyszertárból szerezheti be. A szakemberek szerint még mindig érdemes kérni az oltást a védettség kialakulásához.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!