TISZAFÜRED

2018.01.15. 10:28

Ezrek voltak kíváncsiak a kiállított postagalambokra (videó, galéria)

Galambok lepték el hétvégén a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokot, a több száz postagalambra ezrek voltak kíváncsiak. Most tartották a 62. Országos Postagalamb Kiállítást.

dav

– Az ország legjobb galambjait láthatják itt az érdeklődők, számuk hétszáz felett van. Minden versenykerület az előzetesen kiválasztott legjobb postagalambokat állította ki, a szakavatott zsűri pedig ezek közül díjazza a legjobbakat – felelt kérdésünkre a szervező Hegyi György, a 26-os Tagszövetség elnöke.

Hozzátette: több mint négyezer ember fordult meg a kiállításon. Sokan látogattak el külföldről is, például Hollandiából, Belgiumból, Albániából, Romániából és Szerbiából érkeztek.

A jelenlévőket Kovács Sándor, a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Ujvári Imre, a város polgármestere és Doholuczki Tibor, a Magyar Postagalamb Sportszövetség alelnöke köszöntötte.

A kiállításon egyébként adni-venni is lehetett a postagalambokat, emellett a galambászok minden szükséges kiegészítőt beszerezhettek egymástól, legyen szó takarmányról vagy vitaminokról.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!