RÁKÓCZIÚJFALU

2017.11.22. 15:27

Februárban választhatnak új polgármestert Rákócziújfalun

Február 4-én választhatnak új polgármestert a helyiek, így döntött nemrég a választási bizottság.

Az időközi választás kiírására azért van szükség, mert a korábbi polgármester, a 2008 óta regnáló független Papp János október 19-én, a képviselő-testületi ülésen lemondott posztjáról.

A mintegy kétezer lelkes település vezetője – akit a Szolnoki Törvényszék szeptember 14-én egy 2014-ben elkövetett csalás miatt 1 év fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélt, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette – egészségügyi indokra hivatkozva távozott tisztségéből.

– A Nemzeti Választási Iroda elkészíti az értesítőket, amelyeket kipostáz majd a választópolgároknak. Ezután az ötvennyolcadik napon aláírásgyűjtéssel kezdődik majd a névjegyzék, vagyis a jelöltajánlás indítása.

– A szabályok szerint egy jelöltet a választópolgárok minimum három százalékának támogatnia kell, körülbelül negyvenöt, ötven főnek. Egy választópolgár bármennyi, akár az összes jelölt indulását is ajánlhatja – tájékoztatta honlapunkat Hegedűs László, megbízott jegyző.

Azt addig nem lehet tudni, hány jelölt indul Rákócziújfaluban a polgármesteri posztért, ameddig az ajánlóívek nem készülnek el. A polgármester-választás új jegyzőt is eredményez majd, mert nem sokkal Papp János polgármester után a jegyző, Fazekas Enikő Diána is lemondott, tisztségét ideiglenesen Hegedűs László tölti be. A települést jelenleg az alpolgármester, Varga József vezeti.

M. R. E.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!