2017.11.23. 09:30
Folytatja a kapcsolatok erősítését a Jászsági Pálinka Lovagrend
A Jászsági Pálinka Lovagrend tagjai elsőrendű feladatuknak tartják, hogy a kulturált pálinkafogyasztást és a minőségi pálinkakészítést népszerűsítsék a térségben.
A lovagrend tagjai a keceli pálinkaáldáson
Forrás: Beküldött fotó
Ehhez fontosnak érzik, hogy tagjaik megfelelő, folyamatosan aktualizált szakmai ismerettel rendelkezzenek. Nemrégiben például hat tagjuk szerzett gyümölcspálinka-gyártó és érzékszervi bíráló szakképesítést.
Újabb és újabb mustrákon vesznek részt, de már nem csak azt szeretnék látni, hogy a többi készítőhöz képest milyen színvonalon tudják elkészíteni a minőségi italokat.
Immár rendszeresen találkozhatunk képviselőikkel a bírálók között is. Kalla Pál, a jászsági lovagrend nagymestere elmondta, nemrégiben Kecelen vettek részt a Kárpát-medencei pálinka- és párlatversenyen. A lovagrend tagjai ott voltak a bírák között, de kértek pálinkabírálatot is.
A jászkiséri Krizsai Sándornak a szakmai zsűri ezüst fokozattal díjazta a 2015-ben készített ágyas szilvapálinkáját, a 2016-os szilvapálinkáját bronz fokozatúra értékelte, ezenfelül harmadik helyet szerzett a palackcímke-szépségversenyen.
A Kárpát-medence minden szegletéből érkeztek lovagrendek a megméretésre, így jó alkalom volt a kapcsolatépítésre, a jászsági rend megismertetésére is a négynapos keceli verseny.
Banka Csaba