SZOLNOK

2017.12.16. 12:30

Gondolta volna? Közel ötven százalékkal több házasság köttetett idén!

Mindennek az eredője a család – emelte ki Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke tegnap, a III. Megyei Családügyi Konferencián.

A Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház rendezvényének a megyeháza díszterme adott otthont. Hazánkban is égető probléma a demográfia válság, melyre megoldást kell találni, minden eszközzel segíteni kell, hogy több gyermek szülessen.

A konferencián az ennek érdekében tett országos, kormány szintű intézkedések mellett a helyi jó gyakorlatokkal is megismerkedhettek a résztvevők.

Az előadásokat követően pedig a témában érintett szakemberek – hivatali munkatársak, védőnők, pedagógusok, szociális munkások – cserélhettek tapasztalatot, mutathatták be projektjeiket.

Az eseményen Fűrész Tünde, az EMMI miniszteri biztosa összefoglalta, 2010 óta milyen családpolitikai intézkedések történtek.

Elmondta azt is, az elmúlt nyolc év folyamán a családbarát szemlélet észrevehetően gyökeret vert az országban, a születések száma 3 százalékkal nőtt, ami ugyan kevésnek tűnik, de a házasságkötések száma viszont közel 50 százalékkal emelkedett.

Dr. Versitz Éva, a polgármesteri hivatal humánigazgatója a sikeres, helyi sajátosságokra építő „Családbarát Szolnok” projektet mutatott be.

A város többször is elnyerte a Családbarát Önkormányzat díjat, a településen pedig számos, a családok, a gyermekek, fiatalok igényeihez igazodó program, fejlesztés történt, törekszenek a nemzedékek közötti együttműködésre.

2018-tól Szolnokon is több új támogatást vezetnek be, többek között a még gyermektelenek első lakáshoz jutását is segítik.

K. B.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!