OKTATÁS

2017.08.21. 14:30

Szolnokon is tartanak szakmai tanévnyitó konferenciát

Húsz helyszínen tart megyei és fővárosi szakmai tanévnyitó konferenciát az Oktatási Hivatal augusztus 24. és szeptember 6. között az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Központ közreműködésével.

Közleményükben azt írják: a minisztérium részéről többek között Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár, illetve Sipos Imre miniszteri biztos ad tájékoztatást a köznevelési rendszer fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól.

Továbbá szót ejtenek a pedagógusbér-emelés szeptemberben életbe lépő újabb üteméről, az iskolafejlesztésekről, az ingyenes gyermekétkeztetésről és tankönyvellátásról, az államilag támogatott nyelvvizsgáról, valamint más, az oktatást, a gyermekek, szülők és pedagógusok életét érintő előrelépésekről is – közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.

A szakmai tanévnyitó konferenciasorozat első állomása Kaposváron lesz, majd Pécsett, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Győrben, Egerben, Budapesten, Szegeden, Szolnokon, Békéscsabán, Miskolcon, Zalaegerszegen, Debrecenben és Salgótarjánban.

A konferenciák részletes programja az oktatas.hu-n érhető el – közölte az Oktatási Hivatal.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!