SZOLNOK

2017.11.22. 10:24

Szédületes kazah estét tartanak a szolnoki Szigligetiben

Nagyszabású kulturális eseménynek lehet részese a megyeszékhely közönsége november 27-én 17 órakor a Szigligeti Színházban, ahol jótékonysági koncertre hívják a nagyérdeműt.

Az Adventre hangolva elnevezésű, az időskorúak tiszteletére rendezendő zenei műsoron nem mindennapi vendég lép a városi teátrum színpadára, ugyanis a Kazah Nemzeti Konzervatórium Kórusa mutatkozik majd be.

Amint a szervezőktől megtudtuk, számos rangos díjjal ismerték már el a távoli ország zenei társulatát, hiszen 2010-ben Kínában aranyéremmel, egy bécsi nemzetközi versenyen pedig aranydiplomával jutalmazták produkciójukat, de Kazahsztánban és Európa-szerte is rendre neves fesztiválok és turnék állandó résztvevői.

A megyei önkormányzat és a Kazah Köztársaság nagykövetségének partnersége nyomán létrejött rendezvényen a közreműködő művészek között tisztelhetjük többek közt Lőrincz Judit operaénekest, Mesterházy Gyula színművészt és Csányi Valéria karmestert is. Az időskorúak díjtalanul látogathatják a nívós eseményt.

H. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!