KÖZLEKEDÉS

2018.01.17. 18:22

Kerékpárút épül Ladányban

Javában tart már a Jászladány központjába tervezett, összességében mintegy 2,4 kilométernyi kerékpárút megépítésének előkészítése.

Banka Csaba

Bertalanné Drávucz Katalin

Fotó: Banka Csaba

Bertalanné Drávucz Katalin polgármester elmondta, hogy ez idő szerint az elkészült tervek engedélyeztetése zajlik. A kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárást azt követően indíthatják, ha megérkeznek az engedélyes tervek.

Bertalanné Drávucz Katalin
Fotós: Banka Csaba

Pályázati támogatás segítségével 197 millió forintot fordíthatnak a beruházás megvalósítására. Önálló kerékpárút jön létre, tehát nem a közútból leválasztott sávval oldják meg a kerékpáros közlekedés elválasztását az autós forgalomtól.

A közel két és fél kilométeres út megépítésével lehetőség nyílik arra, hogy a nagyközség legtöbb közintézményét (polgármesteri hivatal, művelődési ház, általános iskola, közkonyha, rendőrség stb.) összekössék, mindezen túl a tiszasülyi út mentén, a Jászföld Rt. telephelyéig épül meg a belső kerékpárút.

A kerékpárút megépítése mellett legközelebb a települési óvoda és bölcsőde bővítésére nyílik lehetősége a településnek. Az intézményben egy új tornaszobát építenek a szükséges kiegészítő helyiségekkel együtt. Ezzel felszabadul a korábbi tornaszoba, amelyből egy újabb csoportszobát alakíthatnak ki. A bővítéssel a bölcsődei férőhelyek száma gyarapodhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!