Szolnok

2017.07.26. 07:00

Két ember, egy látásmód

Valami különös harmónia veszi körbe a Zsilka házaspárt. Szerencsésnek tartják magukat, hiszen sikerült nekik az, ami csak keveseknek adatik meg: valóban megtalálták a „másik felüket” egymásban.

Szilvási Zsuzsa

Forrás: Beküldött fotó

– Egyformán gondolkodunk a világról, hasonlóak a céljaink, örömeink, csupán ennyi a titok – magyarázza Sanyi, amikor arról faggatom őket, minek köszönhető, hogy ilyen kiegyensúlyozott életet élnek.

– Még összeveszni sem szoktunk… Három dolog határozza meg egyébként a napjainkat mostanság, mindet ugyanolyan fontosnak tartjuk mindketten: az egészségünk megőrzése, s vele a sport, az üzlet és leginkább a hamarosan születendő gyermekünk.

Zsilka-Sarudi Aliz és ­férje, Zsilka Sándor szeptemberre várják kisfiukat. Természetes, hogy főként a születendő baba körül forog a világ.

– Számunkra nagyon korán kezdődik a nap, sokszor hajnali öt körül. Talán már ezzel is edzünk arra az időszakra, amikor már valóban velünk lesz Zalán – mesélik nevetve, aztán szóba kerül terveik komolyabb oldala is.

– Már most pontosan tudjuk, miként szeretnénk nevelni a kisfiunkat: úgy, ahogyan minket is neveltek szüleink – magyarázza a leendő édesapa.

– Manapság talán idegenül hangzik, de azt hiszem, az élet már igazolt minket. Mindkettőnket meglehetősen szigorúan, de következetesen és szeretettel neveltek, s embert faragtak belőlünk. Alizból nemzetközileg is sikeres sportoló lett, én pedig az üzleti életben állom meg a helyem. Mi is szüleink példáját szeretnénk követni, s ésszerű határokat ­felállítva fogjuk terelgetni a gyermekünk életútját.

– A napjaink fontos része a mozgás, hetente öt-hatszor járunk sportolni – ­teszi hozzá Aliz, akinek életét évtizedeken át meghatározta a kajakozás, ám az utóbbi időben érthető módon kénytelen volt átalakítani a mozgásformákat.

– Mostanában elsősorban kismama tornára járok, emellett biciklizni szoktam. Sanyi rendszeresen fut, tíz kilométer alatt nemigen szoktak lenni a távok. Fontos számunkra, hogy egészségesek maradjunk, ahhoz pedig erre szükség van.

– Mindezek mellett pedig az üzlet az, ami miatt sokáig ébren vagyunk – mosolyog kissé keserűen Sándor, aki Szolnok egyik legismertebb optikusa.

– Rengeteget kell dolgozni azért, hogy mindenfelé – az állam, az alkalmazottaink és persze mindenekelőtt a vásárlók felé – teljesíteni tudjuk az elvárásokat. Könnyű azt mondani, hogy „milyen jó nektek, milyen jól megy az üzlet”, de ­arra csak én emlékszem, hogy eleinte még arra sem volt pénzem, hogy a szórólapjainkat kihordassam, így én magam jártam végig a város ­utcáit hajnali négykor.

Az üzlet és a sport miatt keveset alszanak, kapcsolatuk mégis harmonikus Forrás: Beküldött fotó

– Azt szoktam mondani, hogy az üzleti élet olyan, mint a cápa léte; folyamatos mozgásban kell lenni ahhoz, hogy életben maradjunk, fejlődni, haladni kell előre.

A házaspár éppen ettől az embertelen világtól ­szeretné a lehetőségekhez mérten ­óvni, ugyanakkor ­hozzáedzeni majd kisfiát. Ahogy mondják, a legfontosabb számukra, hogy a hamarosan megszülető apróság valóban boldog és sikeres emberként élje majd az életét, s olyasmivel foglalkozzon egykor, amiben valóban örömét találja.

Élményeket ajándékoznak

Bár a következő időszakban ez a tevékenység kissé ­háttérbe szorul, Aliz és Sándor ha csak teheti, utazni szokott. Úgy ­vélik, az élmények sokkal fontosabbak és maradandóbbak, mint a tárgyak. Így aztán ajándékként is inkább élménnyel – ha épp nem is utazással, de akár egy színházi, koncertbelépővel – szokták meglepni egymást. A másik közös szórakozás a fotózás, bár ez meglehetősen egyoldalú, hiszen főként Sanyi fotózza feleségét. Nyilvánvaló azonban, hogy hamarosan újabb kimeríthetetlen fotótémára talál, ha megszületik a kisfiuk. Az első képekkel kapcsolatban mindenesetre már most aprólékosan megterveztek minden mozzanatot…

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!