TÚRKEVE

2017.08.12. 14:20

A közeljövőben kézilabda-csarnoknak örülhetnek a helyiek Túrkevén

Állami beruházásként hamarosan kézilabda-munkacsarnok épül a településen. Egy kormányhatározat szerint összesen tizenhét településen – köztük megyénkben Túrkevén – építenek kézilabda-­munkacsarnokot.

A területet a város biztosítja

Fotó: Mészáros János

A beruházás feltétele, hogy a szükséges területeket az érintett önkormányzatok ingyenesen az állam tulajdonába adják. A beruházásokat a Nemzeti Sportközpontok hajtja végre, ezek bekerülési értéke nem haladhatja meg a ­nettó 500 millió forintot.

A területet a város biztosítja
Fotós: Mészáros János

A Magyar Kézilabda Szövetség szándéka az, hogy az országban mindenhol kézilabdázzanak, különösen azokon a településeken, ahol hagyományai vannak a sportágnak.

Mindezzel párhuzamosan hamarosan használatba vehetik a túrkevei labdarúgók azokat a pályaelemeket és eszközöket, amelyeket az elmúlt időszakban újítottak – vagy még újítanak – fel a sportpályán.

A legjelentősebb fejlesztés a 66x102 méteres új centerpálya, melyet néhány héten belül átadnak. A következő két évben ez marad az ‘A’ pálya, eközben felújítják az eredeti centerpályát is.

A pálya világítást is kapott, így este is lehet edzéseket tartani. Ez főleg tavasszal és ősszel jelenthet nagy előnyt. Az eddigi centerpályát teljesen rekultiválni kell. Jövőre megújul a lelátó is, illetve az öltözőépület is folyamatos felújításon esik át.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!