RÁKÓCZIFALVA

2018.01.20. 14:30

Megújul az ovi, bővül a bölcsi Rákóczifalván

Megkezdődött Rákóczifalva gyermekintézményeinek felújítása és bővítése, tájékoztatta honlapunkat Papi Bernadett közkapcsolati és turisztikai referens.

Kovács Berta

A projekt során a Virágoskert Óvoda épületét felújítják és átalakítják, valamint egy új bölcsődei épületet is kialakítanak, orvosolva a férőhelyhiánnyal kapcsolatos problémákat.

A Rákóczi út 60. szám alatt lévő intézményi egységben a beruházásnak köszönhetően a négycsoportos óvodai épület alkalmassá válik 100 óvodáskorú gyermek biztonságos és kényelmes elhelyezésére.

A mindennapos mozgáshoz tornaszobát biztosítanak, a hatékony nevelői munkát pedig nagyobb méretű melegítőkonyha, 2 iroda, 2 fejlesztőszoba, 1 nevelői szoba és 1 személyzeti öltöző segíti elő.

Az új, kétcsoportos bölcsődei részlegbe a Toldi utcai épületben nevelt kisgyermekek költöznek át, emellett egy új bölcsődei csoportot is indítanak, így összesen 26 kisgyermek szakszerű gondozására lesz lehetőség.

A földszintes épületben 2 foglalkoztatói egységet, 1 átadó-öltöztető helyiséget, 1 mosdó-fürösztőt, előteret, babakocsi-tárolót, vezetői irodát, szülői akadálymentes vécét és fedett teraszt alakítanak ki.

Új eszközöket is beszereznek: az óvodában az elavult bútorokat lecserélik, illetve étkezéshez szükséges eszközöket, udvari játékokat is vásárolnak. A beruházásnak köszönhetően két új bölcsődei dolgozó számára is munkahelyet biztosíthatnak.

A jelentős fejlesztés megvalósításához a városnak 239 millió forintos uniós támogatást sikerült szereznie. A munkálatok várhatóan októberben fejeződnek be.

A fejlesztés lehetővé teszi a nevelési, gondozási szolgáltatás színvonalának emelését. Ezzel is elősegítik, hogy a városban élő, hátrányos helyzetű kisgyermekek behozzák lemaradásukat, és felkészüljenek az iskolai élet kihívásaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!