JÁSZBERÉNY

2017.07.21. 10:22

A Mézkirálynő választás mellett idén felavatják a Mézlovagrend tagjait is

Az idén harmincadik alkalommal rendezendő Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó eseményei között egy újabb hagyományteremtő programra is készülnek a rendezők.

Banka Csaba

Egy éve Rozmann Grétát választották mézkirálynőnek

Fotó: Banka Csaba

Molnár György, a szervező Szatmári László Jászsági Méhészegyesület elnöke elmondta, hogy a jubileumi vásáron szerettek volna ismét egy olyan kezdeményezést elindítani, ami – hasonlóan a mézkirálynő megválasztásához – ráirányítja a figyelmet a hazai méhészszakmára, és szolgálja a magyar mézfogyasztás népszerűsítését. Az újonnan alakuló rend tagjait a mézkirálynő üti lovaggá.

A rendezvény programjai, illetve a találkozó szakmai előadásai is egyre inkább a mézmarketing irányába tolódnak el. A rendezvény üzenete, célja éppen az, hogy minél több mézet fogyasszanak idehaza az emberek.

Egy éve Rozmann Grétát választották mézkirálynőnek
Fotós: Banka Csaba

A hazai méhésztársadalom képviselői, illetve az érdeklődők nemcsak a méztermelés szakmai lehetőségeiről, újdonságairól hallhat a rendezvényen, hanem ötleteket gyűjthet ahhoz is, miként növelje az értékesített méz mennyiségét.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!