SZOLNOK

2017.08.21. 16:25

Nyár végi teker(g)őre hívják a bicikliző fiatalokat

Több mint ötven kilométer kerékpárút-hálózatot építettek ki Szolnokon az elmúlt években, melynek köszönhetően megnőtt a biciklisek száma. Sajnos azonban a kerékpárosok között számos szabálytalankodót lehet látni, ezért a helyi önkormányzat szeretné felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

Öhlbaum Emese szervező és Fejér Andor alpolgármester mutatja a nyereményeket

Fotó: Mészáros János

Céljuk a fiatalok tudásának bővítése, ezért szerdán kerékpáros ügyességi vetélkedőt szerveznek a felső tagozatos és a középiskolás diákoknak „Nyár végi teker(g)ő” címmel.

Erről Fejér Andor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót ma, ahol elhangzott, hogy a verseny célja nem a gyorsaság, hanem a tudás összemérése.

A diákoknak öt kilométeres távot kell megtenniük hat állomással, ahol különféle kérdések várják őket.

Öhlbaum Emese szervező és Fejér Andor alpolgármester mutatja a nyereményeket
Fotós: Mészáros János

Azok, akik a legtöbb pontot gyűjtik össze, akár egy új kétkerekűvel is gazdagabbak lehetnek. A többiek pedig különféle kerékpár tartozékokat nyerhetnek.

A verseny holnap délután egy órakor indul a Kossuth térről. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyre még a rajt előtt, a helyszínen is lesz lehetőség.

Cz. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!