ABÁDSZALÓK

2017.12.16. 13:30

Önkormányzati pénzből alakított ki új, modern garázst mentőautójának Abádszalók

Önerőből alakítottak ki modern garázst a nemrég átadott mentőponthoz. Az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten sokat fordított a fejlesztésre, mely részben előírás, másrészt a jövőbe való befektetés.

A 2016-ban induló mentőpont nagy jelentőséggel bír a város és a térség számára, mert rövidült a vonulási idő, ami nagyban növeli a helyi emberek biztonságérzetét. Ugyanakkor egy ilyen nagyságú beruházás nem olcsó mulatság, főleg nem egy olyan helyhatóságnak, amelyik anyagi téren nincs túlzottan eleresztve...

– Hozzávetőlegesen három-négy millió forintot fordítottunk arra, hogy méltó és korszerű körülmények között lehessen parkoltatni a településen állomásozó esetkocsit – tudtuk meg Balogh Gyula polgármestertől.

Az összeg tartalmazza a telekvásárlást, tereprendezést, a tervezési és kivitelezési költségeket, valamint az engedélyeztetést. Honlapunknak azt is elárulta, hogy a mostani fejlesztés egy hosszú távú terv első lépése.

Feltett szándékuk ugyanis, hogy belátható időn belül, ne csak mentőpont, hanem huszonnégy órás mentőállomás működjön a városban.

U. L.

Borítókép: illusztráció

Forás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!