Frissítve/Mezőtúr

2017.09.19. 15:29

Partra kényszerült a komp Mezőtúron

Szerencsétlen baleset miatt áll néhány napja a pusztabánrévei komp.

A Mezőtúrt Szarvassal összekötő vízi úton áthaladó szerkezet kötele feszült meg túlzottan.

– Emiatt kidőlt a kötéltartó oszlop a szarvasi oldalon, ezért kényszerült partra a komp – tudtuk meg a Mezőtúri Intézményellátó Kft. ügyvezetőjétől, Pappné Juhász Emíliától.

– Az elmúlt napokban újra kellett betonozni, jelenleg is köt az anyag. Várhatóan a hét közepére rögzül annyira, hogy újra lehet indítani a közlekedést – tette hozzá a szakember.

Amint az ügyvezető hozzátette, az elmúlt évek igazolták, hogy érdemes volt átvenni a komp üzemeltetését. Az adatok azt mutatják, hogy egyre többen veszik igénybe ezt a szolgáltatást, így az elmúlt évek során folyamatosan tudtak fejleszteni pályázati forrásokból és önerőből egyaránt.

Néhány napig még nem működik a komp
Fotós: Mészáros János

Részben megújult a révház, illetve maga a komp, új csörlőház épült és automata csörlőt szereltek fel. Ám a kompon rendszeresen közlekedők úgy vélekednek, a végleges megoldást az jelentené, ha egyszer majd megépülne a Körösön átívelő híd.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!