ÖRMÉNYES

2017.07.27. 15:30

Tojás nagyságú jég esett Örményesen

A viharban megrongálódtak a lakóházak és a polgármesteri hivatal is, de az örményesi Glaser-­kastélyt is kár érte.

Molnár-Révész Erika

A Glaser-kastély ablakait is kitörte a jég

Forrás: ÚN

– Arra lettem figyelmes, hogy csúnya felhők érkeztek, az eső elkezdett el esni, majd borsó, végül galambtojás nagyságú jégdarabok zúdultak le. Az ablakainkat végig betörte, szó szerint a folyosónkat borította be a jég – meséli az örményesi Tarsolyné Sajtos Tímea.

A települést kedd délután tarolta le a heves zivatar. Lakóházak rongálódtak meg, a Glaser-­kastélyt is kár érte.

– Hét ablaküveget rongált meg a jég. Volt, amelyiket kitörte, volt, amelyiket megrepesztette. Míg meg nem javítottuk, addig a biztonság kedvéért a gyermekeket sem engedjük be, nekik ugyanis eddig itt tartottunk nyári foglalkozásokat.

– Ötvenezer forint a kár az 1880-ban épített kastélyban, de megrongálódott a polgármesteri hivatal épülete is, és ami nagyobb gond, több lakóház ablaka és redőnye is betört a településen – mondta Török Tamás, Örményes polgármestere.

A Glaser-kastély ablakait is kitörte a jég
Forrás: Beküldött fotó

A rendkívüli időjárás emellett a mezőgazdaságban is óriási károkat okozott.

– A napraforgót, kukoricát, a csemegekukoricát teljesen letarolta a jég – sorolja a polgármester, aki azt is elmondta, az önkormányzatnak van biztosítása, így várhatóan megtérítik az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokban keletkezett károkat.

Jelenleg azt mérik fel, hogy hány olyan lakóház van a településen amelyen nem volt biztosítás, ezeknek a családoknak is megpróbálnak segítséget nyújtani.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!