LABDARÚGÁS

2017.09.22. 16:06

Továbbra is jól szerepel a szolnoki focicsapat

Lehet mondani, hogy a várakozáson felül szerepel a Szolnoki MÁV FC csapata labdarúgásunk második vonalában.

Minderre bizonyságul az elmúlt négy fordulóban tíz pontot szereztek a kék-fehérek, közben hét gólt lőttek, és egyet sem kaptak. Feljöttek a tabella negyedik helyére. Legutóbb hazai pályán játszva 2–0-ra verték a zalaegerszegi csapatot.

Visszatérve a vasárnap esti ZTE elleni meccsre, hatodik alkalommal sem kapott gólt a szolnoki csapat, sőt két parádés találattal aktuális vetélytársát is két vállra fektette. Az elsőt Katona György rúgta az 59. percben, amikor a 16-osról kilőtte a vendégkapu bal alsó sarkát.

– Elindultam a vendégkapu felé, közben két védő is meglökött, de ezektől még nagyobb lendületet kaptam, ráadásul nagyon jól eltaláltam a labdát, a lényeg, hogy bement – emlékezett vissza góljára a 29 éves futballista.

– Nagyon örülök az első gólomnak, amivel már adós voltam. Látják önök is, hogy stabilan, masszívan játszunk meccsről meccsre, jó a hangulat a csapatnál, és nem akarunk megállni.

A folytatásban a játékvezetőn kívül mindenki gólnak látta Farkas Aurél kapufáról a gólvonal mögé csapódó lövését. A végjátékban azonban már nem volt mentség a zalaiak számára, Olasz Dénes fél fordulatból a vendégkapu jobb oldalába továbbított, beállítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

„Nem véletlenül zúgott a lelátóról a vastaps”

– Az első félidőben rossz felfogásban játszottunk. A másodikban viszont agresszíven, jól futballoztunk, és két szépségdíjas góllal megérdemelten győztük le a jó erőkből álló zalaegerszegieket – mondta a lefújás után Balogh Pál, a hazaiak mestere.

Zoran Szpisljak, a zalaiak vezetőedzője azt mondta értékelésében:

– Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, de a türelmesen játszó szolnoki csapat vezető gólja után nem tudtunk helyzeteket kialakítani. A hazaiak nagyobb akarással játszottak. Ebből a vereségből a játékosoknak és a szakmai stábnak is le kell vonnia a megfelelő következtetést.

A szolnoki csapat vasárnap a listavezető, a mezőnyben egyedüliként veretlenül álló Kisvárda otthonában is folytatni akarja jó szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!