Mezőtúr

2017.07.26. 13:50

Hatvanmillióból épül új otthon az idősek számára

Megkezdődött az idősek új napközi otthonának építése Mezőtúron. Mintegy 60 millió forintos pályázatnak köszönhetően kerülhet sor a település szociális alapszolgáltatásainak fejlesztésére.

Szilvási Zsuzsa

Az önkormányzat az idősek nappali ellátásának teljes körű ellátását a Berettyó-­Körös Többcélú Társulás közreműködésével biztosítja több telephelyen. A mostani fejlesztés az Áchim úti épület leromlott állapotából fakadó problémákra nyújt megoldást.

A beruházás keretében a Makk József utcai ingatlan kiváltásával egybekötött új, korszerű épület építésére kerül sor.

A kialakítandó akadálymentesített épület biztosítja a hozzáférhetőséget az idősek számára, beleértve a nappali ellátást, a szociális étkeztetést és a koordináció szintű házi segítségnyújtást. Mindezek mellett elősegíti a családtagok munkába állását is.

A tervek között szerepel a gondozottak számítógép- és internethasználat elsajátításának elősegítése is. Az Áchim úti telephely így a kertvárosban folytatja működését, ezáltal az idősek nappali ellátását a város ezen területén is biztosítani tudják.

Szilvási Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!