TISZA-TÓ

2017.11.22. 17:00

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Tisza-tavi kerékpárút fejlesztése

Egy régen várt, hiánypótló szakasz építése kezdődik meg hamarosan.

A Poroszló-Tiszafüred közötti kerékpárút kivitelezői pályázatának eredményéről tartottak sajtótájékoztatót november 22-én, szerdán.

Az eseményen megjelent Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, Ujvári Imre Tiszafüred, és Bornemisza János Poroszló polgármestere.

Elhangzott, hogy a kivitelezésre beérkezett ajánlatok kiértékelése befejeződött, november 17-én megtörtént az eredményhirdetés. Az összességében legkedvezőbb árajánlatot a Hódút Kft. adta. A szerződéskötésre 2018 januárjában, a munkaterület átadására februárban kerülhet sor.

A tisztán hazai forrásból finanszírozott beruházás várhatóan 2019 tavaszán készül el. Ennek keretében több mint kilenc kilométer hosszan épül kerékpárút Poroszló és Tiszafüred között, valamint a 33-as főút Tisza-hídja mellé egy új műtárgy kerül beépítésre.

Az új szakasz Poroszló Tisza felőli részétől indul, és Tiszafüreden az Aradi útig fog tartani.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!