Közélet

2017.03.11. 14:30

Újra hirdethetik a szolnoki rádió volt székházát

A Kolozsvári úton található stúdiót 1955-ben adták át, az utolsó rádiós munkatárs tíz évvel ezelőtt hagyta el az egykor fontos szellemi műhelynek számító épületet.

M. R. E.


Azóta többször meghirdették eladásra, de nem akadt rá vevő. A volt székház 2011-ben került a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tulajdonába.

[caption id="" align="aligncenter" width="512"] Fotó: blogszolnok.hu
[/caption]
Az MTVA-tól szerkesztőségünk azt a tájékoztatást kapta, hogy az épület az idei év második felében az adósságkonszolidáció jegyében, magyarul az évek alatt felhalmozott tartozások miatt visszakerül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez. Ennek értelmében valószínűleg értékesítik a használaton kívüli ingatlant.

A volt székház egy több mint kétezer négyzetméteres telken áll, a közel hétszáz négyzetméteres, kétszintes, pincével is rendelkező épület egy 2015-ös értékbecslés alapján hatvanhétmillió forintot ér. Az évek óta üresen álló ingatlan az MTVA tájékoztatása szerint nincs felügyelet nélkül, ugyanis érvényes gondnoki és kazánkarbantartási szerződéssel rendelkezik. Felújítási és egyéb karbantartási munkálatokról azonban nem számoltak be, így az épület ennek megfelelő, vagyis elég leromlott állapotban lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!