ÜNNEPI DÍSZBEN A TISZA-TÓ KÖRNYÉKE

2017.12.11. 10:28

Ünnepi díszbe borul sorban minden település, mutatjuk, milyen lett Kunhegyes (videó, galéria)

Máris túl vagyunk az adventi időszak második hetén. A Tisza-tó régióban több településen is ünnepi köntösbe öltözött a belváros vagy a község központja. Bálok, jótékonysági estek, önkormányzati önerő. Sokféle módon fejlesztették az ünnepi díszvilágításokat.

edf

Nagy erőkkel készülnek a karácsonyra Kunhegyesen: miközben évek óta folyamatosan fejlesztik a város díszvilágítását, az ünnepek előtt gondoskodnak az idősekről és rászorulókról is, ezernél is több ajándékcsomagot osztanak szét ezekben a napokban.

Milliókat fordít az önkormányzat a rászorulók és tartósan beteg gyermekek, valamint hatvanöt év felettiek karácsonyának szebbé tételére: több lépcsőben, 1500 darab ajándékcsomag kerül kiosztásra a következő hetekben.

A helyhatóság példáját követi az egyik helyi vállalkozó is, Szegedi Sándor harminc disznótoros élelmiszercsomagot ajánlott fel rászorulóknak, akiket a helyhatóság illetékes bizottsága választ ki.

Mint ismert, az elmúlt években jelentős változáson ment át a Tisza-tó környéki települések, elsősorban városok karácsonyi díszvilágítása. Szembetűnő átalakulás például Kunhegyesen, a belváros karácsonyi arculatán.

Évek óta folyamatosan bővítik, fejlesztik a látványos díszletet.

– Büszkék vagyunk arra, hogy idén már harmadik éve használjuk a nagyon szép, franciák által feltalált fénycseppet, ami a lakosság visszajelzése szerint népszerű – mondta honlapunknak Szabó András polgármester.

És valóban, jól látható az alábbi videóban, milyen mozgalmasnak tűnik a belváros díszvilágítása, pusztán a fénycseppek non-stop villogásától.

Egy korábbi cikkünkben már elkalauzoltuk önöket Tiszafüreden. A következő napokban megmutatjuk még Abádszalók és Tiszaszentimre ünnepi díszruháját is. Felkészül Abádszalók...

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!